http://turidsnaturprodukter.mamutweb.com/

Litt om magnesium...og magnesium olje

Magnesium sulfat (Epsom salt)

Magnesium er et mineral som vanligvis tas (oralt) gjennom munnen i piller eller kapsler, og er et mineral vi trenger mye av. Hvis du tar for mye magnesium sulfat (Epsom salter) vil det gi diarè.

De fleste andre magnesium salter som tas oralt har også en avførende effekt. Magnesium sulfat er ikke lett opptakelig og skilles lett ut gjennom nyrene.

Magnesium olje (Magnesium clorid)

Magnesium oljen inneholder en høy konsentrasjon av magnesiumklorid, samt andre mineraler og sporstoffer. Det er egentlig ikke en olje, men når du har den på huden føles den litt fet som en olje. Derav navnet.

Magnesium olje påført gjennom huden er den beste måten å få tilstrekkelig magnesium, og tas lett opp til cellene.

I den første tiden når en begynner å bruke den, kan enkelte føle litt svie eller kløe, som forsvinner ganske fort.

Hvis huden reagerer, kan det være tegn på mangel av magnesium, og en fortynner magnesium oljen med halvparten vann. Bland passe mengde til hver behandling. 1 ts magnesium olje og 1 ts vann bland dette og smør inn områdene som skal behandles. Magnesium nivået vil innen få dager bygge seg opp.

Den beste måten å bruke oljen er med spray. Spray direkte på huden eller ha litt i hånden og gni den over armer og ben, (særlig bak på leggen) Når magnesium nivået bygger seg opp til normal, kan du gni den over hele kroppen.

Du kan ikke overdosere med oljen. Huden opptar kun så mye som du trenger. Det meste av opptaket finner sted innen 20 minutter.

Fjern eventuelle oljer, lotion og kremer før du bruker magnesium olje.

Det kan svi på åpne kutt eller sår. (men det kan også være gunstig)

Dosering: 8- 10 spray pr. dag for voksne personer.

Etter 3-4 måneder kan doseringen reduseres.

Den kan også brukes på barn. Gunstig for vokse smerter. Begynn med litt eller fortynnet mengde.

IKKE FÅ OLJEN I MUNN, ØYNE, NESE ELLER SLIMHINNER.

Zechstein Seabed

Magnesium olje er laget av Zechstein gruver i Holland og produseres fra magnesium clorid som ligger naturlig lagret ca. 1000 meter under havbunnen.

Den lages ikke av (forurenset) sjøvann.