http://turidsnaturprodukter.mamutweb.com/

Hudpleie og hvilken hud har jeg

Her kan du lese lit om hudpleie og kansje finne svar på hvilken hudtype du har.

Huden er våres største organ, og for å gi den beste beskyttelse fra ytrepåvirkninger, som f.eks. et tørt inneklima, solens UV- stråler, kulde og frost, skal den stelles og holdes i balangse. Den skal tilføres nærende kremer for å holde på sin elasticitet og bløthet. Den beste hudpleie føres nok igjennom det vi spiser. Spiser du sundt og drikker rikelig med vann, får mosjon og mye frisk luft og ikke røyker. Da har du et fint grunnlag for en frisk og glad hud.

Huden avspeiler hva du gjør for den.

Det finnes oljer og virkestoffer, som har ekstremt gavnlig virkning på huden vår. Eksempelvis fremmer A-vitamin hudens evne til å oppta fukt og danne collagen, slik at huden blir mer elastisk. Derfor tilsetter vi ofte A-vitamin i mange kremer, særlig dem som skal forebygge rynker og slapp hud. A-vitamin brukes også i kremer for fet hud, da det virker cellefornyende og gjør huden mere motstandsdyktig. Granatepleoljen har dokumentert effekt mot dannelse av rynker, oljen minsker samtidig de helt fine linjer i huden. Andre virkestoffer, som f.eks. NFF-kompleks og havalgeekstrakter gir fuktighet til huden. AHA-fruktsyre peeler huden, mens andre igjen øker blodsirkulasjonen, oppstramer, heler, beroliger, oppfrisker eller virker sammentrekkende på huden. Her kommer også de eteriskeoljene inn. Eteriskeoljer har ikke bare gode dufter, men mange ulike virkninger på vår hud. Eteriskeoljer skal ikke brukes rett på huden da det er for sterkt(kan lage stygge etseskader). I passe mengde til en krem vil de eteriskeoljene utgjøre en stor betydning for kremens virkning. f.eks. Rosmarin er oppløftende, mens lavendel er beroligende. Å velge riktige kremer til din hud, gjør du best ved at du er sikker på hvilken hudtype du har. Vi har laget noen retningslinjer som igjenkjennes for hvilken hudtype du har.

FET HUD

Fet hud har store åpne porer, overproduksjon av talg og skinner ofte lett. Denne hudtypen har en større risiko for infeksjon som akner/kviser. Det kommer av at porene blir tettet igjen av talgen som overproduseres. Det positivet er, de med fet hud har mye mindre tendens til rynker. De fleste mennesker som har fet hud gjør ofte den feil at de overbehandler huden. De renser ofte med for sterke produkter med store mengder alkohol, som igjen uttørker huden. Når fet hud føler seg uttørket produserer den enda mer fett for å kompansere for tapet, som da resulterer med ubalangse i huden. Det som er ekstra viktig for alle med fet hud er å bruke milde vaskeprodukter. Det anbefales en mild skintonic med en dråpe alkohol. Alkohol  i små mengder kan være greit å bruke da det desinfiserer huden og samtidig virker det sammentrekkende på porene. Har du fet hud, bruk da en lett krem gjerne en med A-vitamin.

Daglig pleie av fet hud.

Har du fet hud, da kan du bruke følgende produkter

- Rensesåpe for normal - fet hud

- Dag: Vitaminkrem for normal- fet hud

Natt: En god regenerende krem for normal - fet hud samt øyekremen vår.

Spesialpleie: Skrubbekrem (viktig bruk bare den som er beregnet for ansikt, da den som er for hele kroppen er grovere) bruk gjerne også en rensende maske for fet hud 1 - 2 ganger i uken.

 

NORMAL HUD

Den normale hud er hud i balangse. Huden har et jevnt blodomløp og har mye mindre akner i puberteten enn dem med fet hud. Huden er myk og uten synlige porer. Har du normal hud, da kan du i prinsippe bruke alle produkter. Men da normal hud til tider har en tendens til å bli tørr, anbefales det å forebygge med masse fuktighet. Normalhud i ubalangse har en tedens til å helle mot tørr hud.

DAGLIG PLEIE AV NORMAL HUD

Har du normal hud, da anbefales følgende produkter.

- Rensesåpe til normal - tør hud.

- Dag: Vitaminkrem til normal - fet hud eller fuktighetskrem til normal - tør hud.

- Natt: Regnerene krem til normal - fet hud eller fuktighetskrem til normal - tør hud samt å bruke øyenkremen vår.

- Spesialpleie: Skrubbkrem, oppstrammende fuktmaske til normal og tør hud, 1 - 2 ganger i uken.

 

TØR HUD

Tør hud har små porer, virker stram og kan ofte virke og se livløs ut. Den er fett og fuktfattig, den skinner ikke og er matt. Noen kan også oppleve at de flasser noe. Tør hud er disponert for rynker, derav er det viktig å tilføre tør hud mye fuktighet for å forebygge mot rynker og eksemer. Mange med tør hud har lett for å få eksemlignende problemer i huden. De ideelle produkter tilfører tør hud fuktighet som bindes i huden over lengre tid.

DAGLIG PLEIE AV TØR HUD

Har du tør hud, da anbefales følgende produkter

- Rensesåpe til normal - tørr hud

- Serum til normal - tør hud

- Dag: Fuktighetskrem for tør hud

- Natt: Regenerende krem til normal - tør hud også øyekrem er her anbefalt bruk den også rundt leppende, da det her kan danne seg linjer i huden om ikke fuktighet blir tilført.

- Spesialpleie: Oppstrammende fuktighetsmaske til normal og tør hud, 1 - 2 ganger i uken.

 

MODEN HUD

Den modne hud er forskjellig fra person til person. Den kan være helt normal, fet eller tør. Men felles for alle typer er ofte en grov, noe slapp hud med rynker og minimal dannelse av collagen. Moden hud kan ha problemer med å kvitte seg med døde hudceller og det anbefales derfor at man regelmessig peeler huden. De ideelle produkter til moden hud virker oppstrammende og regenerernde og tilfører huden mye fuktighet. Som spesialprodukter kan vi anbefale peelingprodukter og en maske som tilfører fuktighet. Hensikten med peeling er å fjerne de døde hudcellene slik at virkestoffene i kremene våre trenger lettere inn i huden, samtidig øker collagen produktsjonen og huden blir mer elastisk og smidig.

 

ANDRE HUDTYPER

Har du en hudtype som faller utenom de vi nå har gått gjennom, da har du gjerne det man sier er en blandingshud. Du kan da punktbehandle huden din. F.eks. tørre skinn og fete partier midt i ansiktet. Du behandler da de tørre områdene som tørr hud, og de fete områdene som fet hud, det vil gi deg best resultat.

DAGLIG PLEIE AV MODEN HUD

Har du moden hud bruker du disse produkter.

- Vaskegel eller ansikts rensesåpe (velg din hudtype)

- serum (velg din hudtype)

- Dag/natt: Oppbyggende krem/vitaminkrem (velg din hudtype) samtidig bruker du øyekrem bruk den også rundt munnen.

- Spesialpleie: Syv-dagers-kur med AHA-fruktsyre fire ganger i året. Skrubbekrem, oppstrammende fuktighetsmaske (leire) 1 - 2 ganger i uken.

 

HVA ER COLLAGEN?

Collagen er et protein som finnes i huden vår og som vi reproduserer livet igjenom, men mengden som vi produserer reduseres etter hvert som vi blir eldre. Sammen med et annet protein, elastin, er collagen ansvarlig for hudens spenstighet og elastikiteten. Collagen finnes i det, vi kaller for lærhud, som er hudens tykkeste lag. Som nevnt over så nedsettes hudens evne til å reprodusere collagen og elastin med tiden. Det medfører rynker, slapp hud og nedsettelse av hudens evne til å lagre fuktighet. Dermed er det viktig at du bruker riktige kremer til din hud for å minske fuktighetstapet mest mulig.

 

HVA ER PEELING?

Huden vår fornyer seg selv - en prosess som tar opp til 28 dager. Jo eldre du blir, jo lenger tid bruker huden å fornye seg. Huden blir tør og matt. Peeling hjelper huden med å få fornyelseprosessen til å gå raskere. Du kan eksempelvis peele huden med AHA-fruktsyre, fruktsyren inneholder fruktsyre fra tomat. AHA-fruktsyre fjerner det øverste døde lag med hudceller ved at den oppløser både de døde hudcellene og "limen" som holder cellene sammen. Jevnlig peeling med fruktsyrer har en utglattende og fuktighetsbevarende effekt på huden. Da de døde cellene er fjernet vil kremens fuktighet trenge lettere inn i huden og bevare fuktigheten der.

Gi huden tid

Når du har vært vandt med en type krem fra industrien og går over til naturlige hudpleieprodukter, da kan du merke forandring i huden din. Etter noen uker har huden vendt seg til de nye produktene og du vil merke at huden din nå er i balangse. Når du steller deg er det viktig at du ikke glemmer halsen din. På halsen har vi mindre mengde med fettkjertler og derfor er det viktig at det blir tilført mye fuktighet her. Det vil være trist å få rynker på halsen, når det kan forebygges med en god krem. Gjerne bruk den som du bruker om natten.